Ενορία Αγίου Νικολάου Καθολικών Χώρας Τήνου | San Nicolo Tinos Cyclades Greece

Ανοιχτοί Ορίζοντες - 1072

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Η «εν πολλοίς άγνωστη» Βίβλος είναι το κύριο θέμα του περιοδικού «Ανοικτοί Ορίζοντες» στο τεύχος του Νοέμβριου-Δεκέμβριου 2011 (αρ. φ. 1072).

Τα κείμενα που φιλοξενεί το περιοδικό των ππ. Ιησουιτών αποτελούν ένα καλό οδηγό που θα μας βοηθήσει να γνωρίσουμε καλύτερα και να διαβάζουμε αποτελεσματικότερα αυτό το πραγματικά θαυμάσιο βιβλίο που περιέχει για όλους του χριστιανούς τον «Λόγο του Θεού». Η ανάγκη να ανακαλύψουμε ξανά το λόγο του Θεού, να τον προσεγγίσουμε και να εξοικειωθούμε μαζί του, ξεκινά από τη  διαπίστωση ότι η κρίσιμη εποχή στην οποία ζούμε συμπίπτει με μια βαθιά κρίση πίστης που έχει αγγίξει πολλούς ανθρώπους.

Μια συνέντευξη από τον βιβλιστή π. Σωτήρη Μαυροφίδη απαντά σε μια σειρά ερωτήσεων και διευκρινίζει απορίες κοινές σε πολλούς πιστούς, αναφορικά με την ερμηνεία της Βίβλου.

Με την πίστη, ακόμη, ασχολείται το άρθρο : «Που οδεύει η θρησκευτική πίστη;» και που παρουσιάζει μια έρευνα σχετικά με την αντίληψη των νέων και των ενήλικων της εποχής μας για τη θρησκευτικά πίστη.

Εκτός από τις καθιερωμένες ματιές «Κοντά στα γεγονότα», σ’ αυτό το τεύχος θα βρούμε και μια σύντομη ανάλυση του γιατί και του τι είναι «Η χώρα υπό κηδεμονία».

Και τέλος ένας επίκαιρος πνευματικός στοχασμός με το άρθρο: «Γιατί ο Θεός έγινε άνθρωπος», που αποτέλεσε και αποτελεί το βασικό ερώτημα για κάθε χριστιανό και κάθε θεολόγο.

σ.φ.*

2011-2015 © Saniccolo.gr | Web Design & Support is offered.

Top Desktop version